Шукати в цьому блозі

11/29/2015

Чому Ейнштейн показав язик?


ейнштейн Більшість сучасних жителів планети представляють його як «божевільного вченого». Така думка склалася завдяки зовнішності і поведінці вченого, але його великий розум характеризує його як істинного генія свого часу.

Ейнштейн не надавав особливої уваги своєму зовнішньому вигляду, точніше він його не цікавив зовсім. Важливо те, що всередині, а не зовнішня оболонка людини - така була думка фізика. Тому люди часто могли бачити вченого з розпатланим волоссям, у старому розтягнутому светрі.

Його погляд не стежив захоплено за навколишніми, він нібито був звернений вглиб самого себе - в його думці безперервно відбувався процес вирішення складних завдань. Забудькуватість і непристосованість у побуті також були широко відомі громадськості і зіграли свою роль у формуванні його образу.Свої видатні відкриття Ейнштейн робив виключно заради людства і в ім'я науки, він ніколи не прагнув до слави і особистої вигоди. Про дивного вченого ходили різні чутки, він був дійсно загадковою особистістю. Але одного разу Альберт Ейнштейн трохи оголив свою справжню натуру і підняв завісу таємничості.

Фотограф Сейсс знімав вченого в день святкування його сімдесят другого дня народження, яке випадало на 14 березня 1952 року. Фотографія, що вийшла в результаті, отримала незабаром світову популярність і викликала ще більший інтерес до персони Ейнштейна.У той день Сейсс попросив вченого зробити задумане обличчя, яке, на його думку, відповідало б іміджу відомого винахідника. Але Альберт Ейнштейн висунув язика, чим дав зрозуміти, що всесвітньо відомий вчений може володіти не тільки серйозністю, а й бути просто веселою  і життєрадісною людиною. Його близькі розповідали, що саме таким Ейнштейн і був у житті.
Чому Ейнштейн показав язик?


Фотографія була надрукована і розвіяла образ зосередженого сивого похмурого генія, який встиг вже набриднути і самому фізику. Спочатку на знімку були присутні ще подружжя Ейделот, але знімок був обрізаний, і в такому вигляді дуже скоро його побачили в різних куточках планети.

Ейнштейн вважав фотографію вдалою і навіть розсилав її друзям в якості вітальної листівки до Нового Року. Для свого близького друга Х. Сміта вчений власноручно підписав фотографію, назвавши її «жартівливою гримасою всьому людству». Було надруковано лише дев'ять оригінальних фотографій, які згодом набули великої цінності. Один такий знімок був проданий за 74 000 доларів у 2009 році.

1 коментар: