Шукати в цьому блозі

3/19/2020

Національна академія педагогічних наук України


Шановні колеги і друзі!


В умовах карантинних заходів, що здійснюються з метою запобігання поширенню на території України вірусу COVID-19 Національна академія педагогічних наук України пропонує науково- та навчально-методичну підтримку педагогів й учнів закладів освіти різних рівнів у дистанційному режимі.
Електронні ресурси НАПН України, де зосереджено усі види методичної і навчальної літератури, Ви можете використати у дистанційному навчанні здобувачів усіх рівнів освіти.
Електронна бібліотека НАПН України https://lib.iitta.gov.ua/
Електронні бібліотеки окремих наукових установ академії:
Інституту педагогіки http://undip.org.ua/news/library/index.php,
Інституту професійно-технічної освіти https://ivet.edu.ua/repozytarii/produktsiia-ndr,
Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна  http://ipood.com.ua/e-library/,
Інституту обдарованої дитини http://biblos.iod.gov.ua/catalog.php
Інституту вищої освіти https://ihed.org.ua/publications/,
Інституту соціальної та політичної психології http://ispp.org.ua/elektronna-biblioteka/
Університету менеджменту освіти http://umo.edu.ua/scientific-library/depozitary
До Вашої уваги також підготовлений ученими Інституту педагогіки НАПН України збірник «УРОКИ PISA-2018», який містить аналіз одержаних українськими учнями результатів міжнародного дослідження PISA-2018 та шляхи поліпшення якості української освіти, зокрема методичні рекомендації щодо формування читацької, математичної, природничо-наукової компетентностей здобувачів загальної середньої освіти з урахуванням аналізу виявлених недоліків. Режим доступу: http://undip.org.ua/news/library/metod_rekom_detail.php?ID=9825
У рамках реалізації Всеукраїнського проєкту «Розумники» (Smart Kids) для всіх шкіл України відкрито безкоштовний доступ до 50 електронних освітніх ресурсів для 1–4 класів з української мови та математики (http://edugames.rozumniki.ua/subscribe/).
Це можливість забезпечення неперервної освіти та формування навичок самостійного та дистанційного навчання для учнів.
Можливість підвищити професійний рівень та рівень ІК-компетентності з використання електронних освітніх ресурсів для вчителів. А також – підвищити кваліфікацію з питань організації групової роботи з учнями та рівень ІК-компетентності з використання хмарних сервісів (Office 365) «Хмаро орієнтовані технології в сучасній освіті» (http://virt-ikt.blogspot.com/2015/).
Для вчителів природничо-математичних предметів пропонуємо навчальні матеріали з використання систем комп’ютерного моделювання (http://virt-ikt.blogspot.com/2020/01/2020.html)
Пам’ятаймо! Карантин не має зупинити знаннєвий пошук допитливого учня й відповідального вчителя. Йдеться лише про різні форми отримання знань.
Національна академія педагогічних наук України запрошує Вас до співпраці!

Немає коментарів:

Дописати коментар