Шукати в цьому блозі

8/23/2024

Педагогічна студія вчителів фізики та астрономії 2024

 

23 серпня 2023 р у ТОКІППО у рамках серпневих педагогічних студій з теми «Освіта задля перемоги: сучасні рішення та трансформації» проведення педагогічної студії з фізики та астрономії  на тему «Організація якісного освітнього процесу з фізики та астрономії у 2024\2025 навчальному році: виклики та шляхи їх вирішення». Основна мета заходу полягала в ознайомленні учасників заходу із основними аспектами щодо формування ключових компетентностей школярів відповідно до діючої навчальної програми з фізики і астрономії та особливостей відкритого освітнього простору Нової української школи. Окреслити шляхи реалізації методичних підходів, скерованих на активізацію мотивації учнів та їх пізнавальної активності до вивчення фізики та астрономії.

Із вітальним словом до учасників заходу звернувся Вітенко І.М., заступник директора Тернопільського ОКІППО, кандидат географічних наук, подякував за їх тверду освітянську позицію, побажав творчої праці та віри в перемогу. Особливості впровадження формувального оцінювання в освітньому процесі з фізики та астрономії відповідно до модельних навчальних програм для 7 класу розкрив Гайда В. Я., викладач ТОКІППО, доктор філософії. На особливостях правил поведінки та алгоритму дій під час різних надзвичайних ситуацій в закладах загальної освіти зупинився Колодійчук О. Я., доцент ТОКІППО, кандидат педагогічних наук. Актуальні проблеми реалізації шкільного курсу фізики та астрономії в умовах військового стану розкрив  Шемеля М. А., вчитель фізики НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»

 Байковецької ОТГ. Гандзій Р. Я., викладач фізики Галицького фахового коледжу  імені В’ячеслава Чорновола  підняв питання важливості реалізації якісного дидактичного забезпечення особливо в розрізі старшої школи. Питання реалізації практичної складової курсу фізики та астрономії на основі віртуального фізичного експерименту у 7 класі розкрив Кравчук Н. Я., вчитель фізики та астрономії Підволочиського ліцею. Особливості впровадження SТЕМ-освіти як передумови розвитку професійної майстерності педагога в контексті реалізації Концепції «Нова українська школа» у своєму виступі розкрила Миколів З. П., методист ТОКІППО. Про важливість реалізація STEM-проектів у шкільному курсі фізики та астрономії наголосив викладач ТОКІППО Гайда В. Я.