Шукати в цьому блозі

2/10/2017

Фізика-FEST 2017

   

   9 лютого 2017 року на базі опорного кабінету фізики НВК "Лозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ", Тернопільського району відбувся перший  ень фізики в Тернопільській області Фізика FEST-2017" за участю вчителів, методистів та науковців. В ході заходу учасники підняли ряд важливих та актуальних питань. Зокрема досить активною була дискусія щодо будівництва на Дністрі каскаду гідроелектростанцій. У презентації, яку підготував заступник директора ТОКІППО, кандитат географічних наук Вітенко І.М., чітко були окреслені позитивні та негативні моменти реалізації цього проекту,  більшість учасників заходу підтримали акцію "Врятуй Дністер" та відзначили, що спорудження можливе лише за умови безпеки для оточуючого середовища та шкоди для екології прибережних ділянок. 
    Завідувач кафедри фізики ТНТУ ім.І.Пулюя Скоренький Ю.Л. доволі просто розказав присутнім про напрямки наукових дослідженнь лауреатів Нобелівської премії з фізики. Чопик П.І. поділився особливостями написання підручників для 8 класу. Результатом узагальнення та систематизації завдань з фізики під час ЗНО попередніх років стала друкована праця вчителя фізики Якимівської ЗОШ І-ІІ ст. Лановецького району Семенюка С.І., який і презентував власну книгу. 
     Методист ТОКІППО Гайда В.Я. зупинився на актуальних питаннях вивчення фізики у ЗНЗ області та довів інформацію про міжнародне моніторингове дослідження PISA-2018, метою якого є дослідження рівня сформованості ключових компетентностей школярів. Вчитель фізики Баворівської ЗОШ І-ІІІ ст. Костик А.М. розкрив суть процесу формування ключових компетентностей школярів.
Досить цікавою та пізнавальною була розповідь наукового співробітника одного із дослідних інститутів А.Дзендзеля щодо особливостей відновлення виснажених грунтів та підвищення його врожайності.
 Вчитель фізики місцевої школи Шемеля М.А. поділився цікавими розробками щодо проведення фронтального експерименту у вертикальній площині.
Всі учасники заходу отримали високий заряд енергії, емоційного піднесення та запропонували захід поставити на постійну основу. Так що до настуної зустрічі у цьому ж місці та в той же час!
Фотоальбом заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар