Шукати в цьому блозі

6/04/2020

Відбувся онлайн-семінар вчителів фізики та астрономії.


04 червня  2020 року, відповідно до плану роботи інституту,
відбудвся онлайн-семінар вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти Тернопільської області «Формування дослідницької компетентності учнів на основі віртуального фізичного експерименту».
Трансляція заходу була доступна у додатку Google Hangouts Meet.
Мета заходу полягала у розкритті універсальності навчального фізичного експерименту в процесі формування дослідницької
компетентності учнів та розвитку навичок винахідництва; формувати готовність учителів до впровадження засобів реалізації віртуального фізичного експерименту та удосконалення методики їх застосування на уроках фізики та астрономії.
Методист Тернопільського ОКІППО Гайда В.  Я. зупинився на методичних засадах формування дослідницької компетентності учнів на основі віртуального фізичного експерименту. Наголосив на
важливості організації освітнього процесу на засадах сталого розвитку, формування громадянської позиції та відповідального ставлення до оточуючого середовища. Вказав на потребі впроваджувати у практику роботи вчителя фізики творчих форм роботи, які б сприяли активності учнів у вивченні фізики та забезпечували сприятливі умови для формування самоосвітньої компетентності учнів.


Вчитель  фізики Синьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Заліщицького
району Боднар Н.І. обгрунтував важливість використання на уроках фізики засобів реалізації віртуального фізичного експерименту. Охарактеризував особливості застосування середовища Algodoo в системі шкільного фізичного експерименту. Детально зупинився на  питанні моделювання механічних явищ, теплових та оптичних явищ
за допомогою додатку Algodoo. Продемонстрував алгоритм дій вчителя при плануванні віртуального експерименту у середовищі Algodoo та реалізації навчальних проектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар