Шукати в цьому блозі

11/18/2021

Он-лайн семінар «Хмарні сервіси у професійній діяльності вчителів фізики та астрономії»

        18 листопада 2021 року у ТОКІППО на платформі онлайн-сервісу Google Meet відбувся он-лайн семінар «Хмарні сервіси у професійній діяльності вчителів фізики та астрономії». Мета заходу полягала в ознайомленні учасників заходу із основними аспектами щодо особливостей використання хмарних сервісів в освітньому процесі з фізики та астрономії; формувати готовність учителів до впровадження засобів хмарних технологій для реалізації віртуального фізичного експерименту та удосконалення методики навчання фізики та астрономії.

Зокрема, Олексюк О. Р., доцент ТОКІППО, кандидат педагогічних наук проаналізувала еволюцію форм і методів навчання на уроках фізики спричинених активним впровадженням сервісів хмарних технологій.

Методист ТОКІППО Гайда В. Я., детально зупинився на методичних засадах формування самоосвітньої компетентності учнів в освітньому процесі засобами хмарних технологій, методичними та дидактичними розробками, які розміщенні на блозі «Учителю фізики» та складають потужний мультимедійний супровід реалізації практичної складової шкільного курсу фізики.

Учитель фізики Ладичинської гімназії Гриб М. М. поділився власним досвідом створення дидактичного забезпечення та мультимедійного супроводу вивчення курсу фізики в основній школі на основі хмарних сервісів. Деякі аспекти реалізації практичної складової курсу астрономії засобами хмарних технологій розкрив Шемеля М. А., вчитель фізики НВК «Лозівської ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ».

Вчитель фізики КЗ НВК "Мишковицької ЗОШ І-ІІІ ст-ДНЗ" Михайленко В. В., поділився напрацюваннями та перспективами реалізації навчального фізичного експерименту на основі апаратно-обчислювальної платформи ARDUINO.

Під час обговорення учасниками заходу було підтримано важливість запровадження в освітній процес вивчення фізики та астрономії хмарних сервісів, які урізноманітнення процесу вивчення фізики, мотивації до навчання та сприяють удосконаленню професійної діяльності вчителів фізики та астрономії 

Немає коментарів:

Дописати коментар