Шукати в цьому блозі

8/15/2023

Педагогічна студія з фізики та астрономії

             15 серпня 2023 р у рамках серпневих педагогічних студій з теми «Науково-методичний супровід сталого безперервного розвитку освіти Тернопільщини: відповідаємо на потреби, долаємо виклики, формуємо потенціал» платформа онлайн-сервісу Google Meet ТОКІППО відбулася педагогічна студія з фізики та астрономії на тему: Організація якісного освітнього процесу з фізики та астрономії у 2023\2024 навчальному році: виклики та шляхи їх вирішення.

Основна мета заходу полягала в ознайомленні учасників заходу із основними аспектами щодо формування ключових компетентностей школярів відповідно до діючої навчальної програми з фізики і астрономії та особливостей відкритого освітнього простору Нової української школи в умовах військового стану. Окреслити шляхи реалізації методичних підходів, скерованих на активізацію мотивації учнів та їх пізнавальної активності до вивчення фізики та астрономії.

Гайда В. Я., методист ТОКІППО, доктор філософії детально проаналізував діючу нормативно-правову базу, що врегульовує освітній процес, проаналізував особливості впровадження формувального оцінювання в освітньому процесі з фізики та астрономії, акцентував увагу слухачів на проблемі навчальних втрат та навчальних розривів.

Методичні рекомендації

Презентація

В ході заходу із сучасними інформаційно-комунікаційними та цифровими технологіями організації STEM-орієнтованого навчання слухачів ознайомила Олексюк О. Р., доцент ТОКІППО, кандидат педагогічних наук. Особливу увагу науковець зосередила впровадженню штучного інтелекту в освітнє середовище закладів загальної середньої освіти.

Презентація

Актуальні проблеми реалізації шкільного курсу фізики та астрономії в умовах військового стану проаналізувала Климчук А. Ю., вчитель фізики та астрономії Теребовлянської ЗОШ І-ІІІ ст. №2.

Презентація

Учитель фізики Рогачинського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Нараївської сільської ради Стефанюк Я. О., привернув увагу слухачів на важливості реалізації STEM-проектів у шкільному курсі фізики та астрономії.

На питаннях реалізації практичної складової курсу фізики та астрономії на основі віртуального фізичного експерименту зупинився Кравчук Н. Я., вчитель фізики та астрономії Підволочиської ЗОШ І-ІІІ ст.

Немає коментарів:

Дописати коментар