Шукати в цьому блозі

4/27/2017

Результати експертних контрольних робіт у 11 класі

Відповідно до планів роботи управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти на 2017 рік, з метою забезпечення контролю за діяльністю навчальних закладів області, місцевих органів управління освітою та методичних установ щодо cтану викладання предмета “фізика”, виконання навчальних програм, кадрового, навчально-методичного та матеріально-технічного забезпечення, організації методичної роботи з педагогічними працівниками, які викладають навчальний предмет, з 27 лютого по 17 березня 2017 року у 7-11 класах загальноосвітніх навчальних закладах області було написано ряд експертних контрольних робіт.
Результати та аналіз експертних контрольних робіт у 11 класі.

Високий рівень навчальних досягнень продемонстрували 21 відсоток одинадцятикласників, достатній – 52, середній – 26 вісотків учнів.

У розрізі шкіл області найвищі результати показали учні 11 класу Скалатської ЗОШ І-ІІІ ст. Підволочиського району (вчитель Козак О.С.), Чортківської ЗОШ- інтернату І-ІІІ ст. (вчитель Дмитровський Б.М.), Ценівської ЗОШ І-ІІІ ст. Козівського району (вчитель Савків З. Г.).


Більшість учнів 11 класу розуміють сутність світла як електромагнітної хвилі, дисперсії, поляризації світла та наводять приклади їх прояву; вміють будують зображення, одержані за допомогою дзеркал і лінз; знають особливості поширення світла в різних середовищах, закони відбивання і заломлення світла. 
У 11 класах значна кількість учнів не розуміють сутності інтерференції та дифракції світла, в результаті чого не розуміють особливостей ходу світлових променів через дифракційну гратку та не можуть розв’язувати задачі, що стосуються явищ інтерференції та дифракції світла. На низькому рівні сформовано розуміння перетворення енергії в коливальному контурі та вміння визначати частоту та період електромагнітних коливань у ньому. 
Із текстами завдань можна ознайомитися за посиланням: Експертна контрольна робота. 11 клас.
   

Немає коментарів:

Дописати коментар